Weigering vaststelling bestemmingsplan “Dwars Hommelstraat 15a Beuningen“

Logo Beuningen

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Beuningen in zijn vergadering van 23 januari 2018 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan “Dwars Hommelstraat 15a Beuningen“ niet vast te stellen.

Het plan

Het bestemmingsplan was opgesteld ten behoeve van de realisatie van 5 recreatiewoningen in de boomgaard op het perceel Dwars Hommelstraat 15a in Beuningen. Daarnaast werd de planologische situatie van de eerder verleende omgevingsvergunning voor een bed & breakfast opgenomen in het plan. Voor de locatie van de recreatiewoningen werd een recreatieve bestemming voorzien.

Informatie

Het raadsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van dinsdag 20 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving in het gemeentehuis. De balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving is uitsluitend geopend op afspraak. Voor het inzien van het raadsbesluit kunt u een afspraak maken via www.beuningen.nl/bestuur_en_organisatie/afspraak_maken, bestemmingsplan inzage of via het telefoonnummer 14 024.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot weigeren van vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 21 maart 2018, gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden.

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Dwars Hommelstraat 15a Beuningen’, gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Het besluit van de gemeenteraad wordt onherroepelijk op 2 mei 2018 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vigerend plan

Door de weigering blijft voor het perceel Dwars Hommelstraat 15a in Beuningen het bestemmingsplan Buitengebied het geldende planologische regime.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (14 024) contact opnemen met mevr. W. van Hal van de afdeling Beleid en Ontwikkeling.

 

Beuningen, 14 maart 2018

Naar boven