Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III

Logo Someren

 

Datum: 15 maart 2018

Zaaknummer: SOM/2017/028932

 

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering 22 februari 2018 het bestemmingsplan “Veegplan III” gewijzigd (identificatienummer NL. IMRO.0847. BP02016003-VS01) heeft vastgesteld.

 

Inhoud bestemmingsplan

In het bestemmingsplan Veegplan III is voor een aantal locatief locaties/gebieden in de gemeente de bestemming aangepast. Het gaat daarbij om de volgende percelen:

Sluisstraat 67: Deze ontwikkeling betreft het verschuiven van het bouwvlak voor een vrijstaande woning;

Zandstraat 64: Het bestemmingsvlak wonen wordt vergroot en het bijgebouw wordt vergroot.

Naast deze ontwikkelingen wordt voor de percelen Achterbroek 26, Brugstraat 16, Florastraat 7 en 11, Kouterstraat 11 en Sijlkensstraat 30-54 en Hoogertstraat 23-31 het bestemmingsplan aangepast vanwege een eerder verleende omgevingsvergunning.

 

Verder wordt een onjuist toegekende bestemming voor de locatie Bergdijk 8 hersteld.

Op de locatie Beukelaar 31 (inclusief het toegangspad naar de Comeet), Broekstraat 9, hoek Brugstraat-Vaartje, Keelvenweg-Bosrandweg en Kouterstraat 5, 7, 9, 20 en 22 wordt de bestemming aangepast aan de feitelijke situatie.

 

Wijzigingen

  • Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

  • In de verbeelding is de dubbelbestemming ‘Waterstaat-Waterkering’ opgenomen op een klein gedeelte van het perceel aan de Broekstraat 9.

  • In de bestemming ‘Wonen-Buitengebied’ is onder de algemene bouwregels een bouwverbod opgenomen ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen, kwaliteitsverbetering’.

  • In de bestemmingen ‘Wonen-Buitengebied’ en ‘Agrarisch-Agrarisch bedrijf’ is opgenomen dat de bestaande inhoud van een (bedrijfs-)woning als maximaal wordt beschouwd. Er is verder in de bestemming ‘Wonen-Buitengebied’ een afwijkingsbevoegdheid opgenomen om een verdere uitbreiding mogelijk te maken mits er voldoende kwaliteitsverbetering plaatsvindt.

  • De dubbelbestemming ‘Waterstaat-Waterkering’ is opgenomen in de planregels.

  • In de aangepaste ruimtelijke onderbouwing van Zandstraat 64 is de passage over de toetsing aan de Verordening ruimte aangepast en wordt niet langer gesproken over een tuinbestemming. Verder wordt in de ruimtelijke onderbouwing in de planbeschrijving niet langer gesproken over de bestemming ‘tuin’.

  • Ten aanzien van de verbeelding wordt de verkeersbestemming op het toegangspad naar de Comeet nabij de Beukelaar 31 nu verder doorgetrokken zodat bewoners van de Beukelaar 21 t/m 31 met de auto achterom kunnen komen.

  • Verder wordt de begrenzing van de dubbelbestemming ‘Waarde Ecologie’ op de locatie Zandstraat 64 gelijkgetrokken met de aanduiding NNB op grond van de Verordening ruimte;

  • Ten aanzien van de verbeelding wordt ter plaatse van de ‘specifieke bouwaanduiding- Specifieke toegestane oppervlakte bijgebouwen’ op de locatie Zandstraat 64 één onoverdekt zwembad toegestaan:

  • In de toelichting zijn een tweetal kadastrale percelen toegevoegd nabij de Beukelaar 31 omdat op deze percelen de verkeersbestemming ook gedeeltelijk is doorgetrokken.

 

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf 16 maart 2018 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn vangt aan op 17 maart en eindigt op 27 april 2018.

U kunt het bestemmingsplan inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC tel. (0493) 494 888. Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruim¬telijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL. IMRO.0847. BP02016003-VS01.

 

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen de bovenstaande besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

 

Naar boven