Voorontwerp bestemmingsplan 'Marum Alberdaheerd II', Marum

Logo Marum

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Marum bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden genaamd ‘Marum-Alberdaheerd II’.

Inhoud

Binnen de kern Marum zijn op dit moment drie uitbreidingsplannen voor woningbouw. Op de locaties Alberdaheerd I en De Holten III zijn geen kavels meer beschikbaar. Voor de locatie Marum-West is de verwachting dat ook daar dit jaar alle bouwkavels zullen zijn verkocht. Om in de toekomst te kunnen blijven voorzien in de vraag naar bouwkavels, is het nodig om hiervoor extra grootschalige locaties aan te wijzen.

Een van deze locaties is gelegen aan de zuidoostkant van de kern Marum, te weten als Alberdaheerd. Dit gebied is in de gemeentelijke structuurvisie al aangemerkt als een locatie waar woningbouw gewenst is. De eerste fase, Alberdaheerd I, is reeds aangelegd. In het voorliggende voorontwerp bestemmingsplan wordt nu de realisatie van Alberdaheerd II mogelijk gemaakt. Op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Marum Dorp 2015’ is op deze locatie echter geen woningbouw mogelijk. Het vaststellen van een nieuw juridisch planologisch regime is daarom noodzakelijk. Dit voorontwerp bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling waarbinnen de voorgestelde woningbouw mogelijk is.

Begrenzing plangebied

Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van het dorp Marum, ten zuiden van het Malijksepad. Het plangebied grenst aan de noord- en westzijde aan bestaande bebouwing. Aan de oostzijde loopt het plangebied over op het agrarische buitengebied. Ten zuiden van het plangebied zijn de gronden gereserveerd voor het realiseren van een zonnepark.

Ter inzagelegging

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro en de gemeentelijke inspraakverordening wordt hier gemeld dat het voorontwerp bestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van vrijdag 23 maart 2018 tot en met donderdag 3 mei 2018 in het gemeentehuis van Marum ter inzage ligt tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur (kamer 9). Het voorontwerp bestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.marum.nl/bpip.

Inloopmiddag

De gemeente houdt op woensdag 4 april 2018 een inloopmiddag, zodat u het voorontwerp bestemmingsplan ‘Marum Alberdaheerd II’ kunt inkijken. De inloopmiddag vindt plaats tussen 16.00 en 18.00 uur in de conferentiekamer van het gemeentehuis, Molenstraat 45 te Marum. U kunt op uw eigen moment binnenlopen, het plan inzien en natuurlijk vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente.

Inspraak

Gedurende de periode van terinzagelegging heeft een ieder de gelegenheid om een inspraakreactie kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar Gemeente Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de sector Ruimte en Werken, taakveld VRO, telefoonnummer (0594)641333. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

Daarnaast worden de gebruikelijke overlegpartners in de gelegenheid gesteld om in het kader van artikel 3.1.1 Bro advies uit te brengen over het voorontwerp bestemmingsplan.

Vervolg

Na de inspraak en het overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerp bestemmingsplan zal vervolgens uitgewerkt worden tot een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. De gemeenteraad zal tenslotte het ontwerpbestemmingsplan, al dan niet gewijzigd, vaststellen.

Naar boven