Voorbereidingsbesluit geitenhouderij Nederweert 2018

Logo Nederweert

Burgemeester en wethouders van Nederweert maken, op basis van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

De gemeenteraad van Nederweert heeft in zijn vergadering van 13 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen voor het buitengebied van de gemeente Nederweert.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel een stand-still van het aantal geiten in Nederweert. Dit in afwachting van de resultaten van lopende gezondheidsonderzoeken. Tijdens de werkingsduur van het voorbereidingsbesluit is toename van aantallen geiten, aantal locaties waarop geiten worden gehouden en hoeveelheid mestopslag en mestbewerking van mest afkomstig van geiten niet mogelijk. Ook bestaande aantallen geiten mogen niet wisselen van opfokgeiten naar melkgeiten.

Het voorbereidingsbesluit treedt 16 maart 2018 in werking. Het heeft een werkingsduur van een jaar.

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. U kunt tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep instellen.

Het voorbereidingsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0946.VBgeiten2018-VA01. Daarnaast ligt het plan zes weken vanaf 16 maart 2018 op papier ter inzage op het gemeentehuis van Nederweert, Raadhuisplein 1 te Nederweert.

 

Nederweert, 15 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Nederweert

Naar boven