Kronenberg, Travers 5, ontwerp bestemmingsplan "Grandorse" (15-03-2018)

Logo Horst aan de Maas

Ontwerp bestemmingsplan “Grandorse”

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Grandorse’.

Inhoud plannen 

Het bestemmingsplan “Grandorse” biedt de planologische kaders om de ontwikkeling van het hippische zone Park de Peelbergen mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan “Grandorse” faciliteert drie belangrijke ontwikkelingen:

De (nieuw)vestiging van productie- en gebruiksgerichte paardenhouderijen binnen de bestemming “Zone hippische bedrijven”. Het bestemmingsplan dient de mogelijkheid voor de vestiging van 10 tot 16 van dergelijke bedrijven.

De ontwikkeling van een commerciële zone met hippisch gerelateerde bedrijven binnen de bestemming “Gemengd – Hippische boulevard”. Binnen deze bestemming kunnen functies worden gerealiseerd die hippisch gerelateerd zijn waarbij het zowel detailhandel, als dienstverlening, medische voorzieningen, advisering en opleidingen betreft.

Daarnaast biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid voor uitbreiding van het Equestrian Centre de Peelbergen (ECdP) en het toevoegen van een stallencomplex alsmede de realisering van een hippische evenementenzone binnen de bestemming “Sport – Hippisch sportcomplex”.

Milieueffectrapport “Grandorse” 

Ten behoeve van de onderbouwing van het bestemmingsplan “Grandorse” is een milieueffectrapport, een zogenaamd planMER opgesteld. In het rapport zijn de milieueffecten in beeld gebracht van de ontwikkeling. De planMER vormt een bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan en ligt als zodanig ter inzage.

Inzage 

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 16 maart 2018 gedurende zes weken (tot en met 26 april 2018) ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077) 477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl. Het plan is tevens digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl via planidentificatie: NL.IMRO.1507.KBGrandorse-BPO1.

Informatieavond 

Tijdens de ter inzage periode organiseren wij een informatieavond waarin de visie van de Peelbergen wordt toegelicht en daarnaast ook een globale uiteenzetting van het bestemmingsplan en het plan MER wordt gegeven. Daarnaast wordt de verdere procedure van de plannen toegelicht. Een nadere locatie en tijdstip wordt nog bekend gemaakt.

Reageren 

Gedurende de termijn van inzage kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan reageren door het indienen van een zienswijze. Deze kunt u richten aan de Gemeenteraad van de gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA Horst. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven kunt u een afspraak maken met de heer E. van Dijk van het team Omgeving.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij afdeling Team Omgeving, tel. (077) 477 97 77.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst, 15 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

I. Leppink-Schuitema, burgemeester

drs. J. van der Noordt MMO, secretaris

 

Naar boven