Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Sport- en Werklandschap Meerpaal

Logo Houten

Voorbereiding ruimtelijk plan

Het college van burgemeester en wethouders van Houten geeft, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan Partiële herziening Sport- en Werklandschap Meerpaal.

Ontwerpbestemmingsplan

Op 6 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Sport- en Werklandschap Meerpaal.

Het plan

De herziening omvat een aanpassing van het geldende bestemmingsplan voor het Sport- en Werklandschap Meerpaal voor wat betreft de uitoefening van detailhandel; deze wordt hiermee beperkt tot de categorieën auto’s/motoren, boten en caravans. Daarnaast wordt het maximum oppervlak aan kantoorruimte bij grote bedrijven verruimd en wordt de minimum afstand van gebouwen tot de achtergrens van een perceel geregeld.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

  • -

    Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website www.houten.nl/afspraak .

  • -

    Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf donderdag 15 maart 2018 bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.03511HZSWLMEERPAAL-OWBP .

  • -

    Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/ . Een handleiding voor deze viewer staat aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

  • -

    Daarnaast wordt het ontwerpplan in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen .

  • -

    De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn:

    NL.IMRO.0321.03511HZSWLMEERPAAL-OWBP.

     

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 – 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het ontwerpplan zal vervolgens ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven