Vastgesteld bestemmingsplan Partiële herziening Stadscentrum Dorpsstraat locatie Monteverdi, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan Partiële herziening Stadscentrum Dorpsstraat locatie Monteverdi heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Beide besluiten met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 maart 2018 ter inzage.

 

Toelichting bestemmingsplan

De locatie van Monteverdi, Ordineschouw 15, is gelegen in het vastgestelde bestemmingsplan Stadscentrum/Dorpsstraat. In dit bestemmingsplan is de planregel opgenomen dat Monteverdi de tijdelijke bestemming Maatschappelijk - Voorlopig heeft tot 1 januari 2018. Deze termijn is nu verlengd tot 1 januari 2021.

De locatie wordt globaal begrensd door:

  • a.

    aan de noordzijde de Aidaschouw;

  • b.

    aan de oostzijde de Lissenvaart;

  • c.

    aan de zuidzijde de Europaweg;

  • d.

    en aan de westzijde de Zwaardslootseweg.

 

Terinzagelegging besluiten

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen kunt u met ingang van donderdag 15 maart 2018 inzien. De besluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de Omgevingsbalie, ingang Engelandlaan 502 te Zoetermeer. Wilt u de besluiten met bijbehorende stukken bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer. Ook kunt u de besluiten met bijbehorende stukken raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden van de vastgestelde bestemmingsplannen zijn eveneens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Instellen van beroep

Met ingang van vrijdag 16 maart 2018 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Verder kan met ingang van vrijdag 16 maart 2018 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van de besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Om dit laatste te bereiken kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Nadere Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u nadere informatie dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie aan de Engelandlaan 502 te Zoetermeer. U moet hiervoor eerst een afspraak maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00068-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00068-/NL.IMRO.0637.BP00068-0003

 

Zoetermeer, 15 maart 2018

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris,   De burgemeester

drs. H.M.M.Koek Ch.B. Aptroot

 

Naar boven