Raadbesluit bestemmingsplan N34-verdubbeling als gevolg van de toepassing van de bestuurlijke lus

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Coevorden op 6 maart 2018 heeft besloten om het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan N34-verdubbeling d.d. 27 september 2016 te handhaven onder aanvulling van een aanvullende belangenafweging en een aanvullend oordeel.

 

Bestemmingsplan N34-verdubbeling

Op 27 september 2016 heeft de gemeenteraad van de gemeente Coevorden het bestemmingsplan N34-verdubbeling vastgesteld. Als beheerder van de N34 is door de provincie Drenthe het initiatief genomen om te komen tot een verdubbeling van een deel van de weg. Het gaat om het deel van de kruising met de N381 in de gemeente Emmen tot aan de afslag Coevorden. Het bestemmingsplan N34-verdubbeling van de gemeente Coevorden heeft betrekking op de verdubbeling van de N34 vanaf de aansluiting Coevorden-Noord tot aan het knooppunt Holsloot.

 

Tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan is bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS) beroep ingesteld. De ABRS heeft de bestuurlijke lus toegepast. Dat houdt in dat zij in een tussenuitspraak d.d. 27 december 2017 de gemeenteraad opgedragen om enkele gebreken uit het besluit van 27 september 2016 te herstellen.

Naar aanleiding van de tussenuitspraak is het document “belangenafweging en het oordeel ten aanzien van het woon- en leefklimaat ten gevolge van de N34-verdubbeling ter plaatse van Gluvinksweg 9, Dalen en Huizingerstuk 4, Dalen” opgesteld. Onderdeel hiervan zijn een aanvullend geluidonderzoek van het bureau NAA en aanvullende luchtkwaliteitberekeningen van het bureau NAA.

In dit document wordt nader ingegaan op de door appellanten gestelde verslechtering van de lucht- en geluidsituatie ter plaatse van hun woningen en woonerven en de gevolgen voor het woon- en leefklimaat. Uit het aanvullend onderzoek komt naar voren dat er geen sprake is van een onaanvaardbare verslechtering van de lucht- en geluidsituatie ter plaatse van de door appellanten bewoonde percelen.

Raadsbesluit

In zijn vergadering van 6 maart 2018 heeft de gemeenteraad van Coevorden besloten:

1. in te stemmen met de “belangenafweging en het oordeel ten aanzien van het woon- en leefklimaat ten gevolge van de N34-verdubbeling ter plaatse van Gluvinksweg 9, Dalen en Huizingerstuk 4, Dalen (inclusief de bijlagen);

2. het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan N34-verdubbeling d.d. 27 september 2016 te handhaven onder aanvulling van voornoemde belangenafweging en voornoemd oordeel.

Wanneer en waar kunt u het raadsbesluit inzien?

Het raadsbesluit, het document “belangenafweging en het oordeel ten aanzien van het woon- en leefklimaat ten gevolge van de N34-verdubbeling ter plaatse van Gluvinksweg 9, Dalen en Huizingerstuk 4, Dalen (inclusief de bijlagen), alsmede het eerder vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen worden ingezien van 16 maart 2018 tot en met 27 april 2018 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden.

Na telefonische afspraak (tel. 14-0524) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende:

• die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan of die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht én

• die door het raadsbesluit van 6 maart 2018 ten opzichte van het raadsbesluit van 27 september 2016 in een nadeliger positie is komen te verkeren of die vanwege nieuwe feiten of omstandigheden niet kan worden verweten niet tegen het besluit van 27 september 2016 in beroep te zijn gekomen,

kan tegen het raadsbesluit van 6 maart 2018 van 17 maart 2018 tot en met 28 april 2018 beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 27 september 2016 en wier beroep door de ABRS niet ongegrond is verklaard, hoeven dat niet opnieuw te doen. Zij worden door de ABRS in de gelegenheid gesteld om op het besluit van 6 maart 2018 te reageren.

Het raadsbesluit van 6 maart 2018 treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als u tegen een besluit beroep instelt, dan heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet een nieuw besluit is genomen, of door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening aan de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dit verzoek wordt ingediend tijdens de beroepstermijn, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen bij de gemeente. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt hiervoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden

(tel. 14-0524). Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Toepasselijkheid Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (categorie 3, onder 3.4 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet). Dit betekent dat:

a. de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;

b. het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

c. deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het wordt aanbevolen in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven