Gemeente Heerlen - Vaststelling bestemmingsplan 'Hoek Molenberglaan-Sint Franciscusweg'

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 28 februari 2018 heeft besloten het bestemmingsplan 'Hoek Molenberglaan-Sint Franciscusweg' zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels en toelichting met kenmerk NL.IMRO.0917.BP030300W000004-0401 en ondergrond (o_NL.IMRO.0917.BP030300W000004-0401.dxf) vast te stellen. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Op het perceel gelegen aan de kruising van de Molenberglaan, de Sint Franciscusweg en de Bongaert-slaan (ongenummerd) te Heerlen zullen zeven grondgebonden (vrijstaande) woningen worden gerealiseerd.

 

PLANGEBIED

Het plangebied wordt gevormd door de percelen op de hoek van de Molenberglaan en de Sint Franciscusweg en de daaraan grenzende openbare wegen. Het gebied beslaat de percelen kadastraal bekend gemeente Heerlen, sectie G, nummers 2680, 4622 (ged.), 5050 (ged.), 5709 (ged.) en 6585. De locatie is gelegen ten zuidoosten van het stadscentrum van Heerlen.

Aan de noordzijde grenst het plangebied aan een sportveld. Aan de westzijde ligt de sportzaal van het Bernardinus College. Aan de zuidzijde vormt de Molenberglaan de begrenzing van het plangebied. De Sint Franciscusweg vormt de begrenzing aan de oostzijde.

 

TERINZAGELEGGING

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 16 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

BEROEP

Belanghebbenden die gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening(DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

INWERKINGTREDING

Het besluit van de raad, en daarmee het bestemmingsplan, treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

 

Heerlen, 14 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven