[Ontwerp bestemmingsplan Onderstation Haulerweg 12 Wolvega]

Logo Weststellingwerf

[Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Onderstation Haulerweg 12 Wolvega, met ingang van donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018 in het Publiekscentrum van het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerp bestemmingsplan is ook via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

 

Het plan identificatie nummer is: NL.IMRO.0098.BPHaulerweg12-ON01

 

Om levering van elektriciteit in Wolvega te kunnen garanderen is het nodig om het vermogen op het onderstation in Wolvega te vergroten. De vraag naar extra vermogen wordt o.a. veroorzaakt door ontwikkelingen op gebied duurzaamheid (zonnepanelen), toename van het aantal treinen en de toenemende stroomvraag van bedrijven.

 

Het ontwerp bestemmingsplan maakt de aanpassing van het onderstation mogelijk door ter plaatse bedrijfsactiviteiten tot en met milieucategorie 3.1 toe te staan. Tot nu toe waren activiteiten tot en met milieucategorie 2 toegestaan. Binnen de nieuw toegelaten categorie is een vermogen tot 100 MVA (2x50) toegestaan. Het bestaande vermogen bedraagt 42 MVA (2x21). Er worden een aantal bouwwerken geplaatst, waaronder de nieuwbouw van twee transformatorboxen. Na ingebruikname hiervan worden de bestaande boxen gesloopt.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze op het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via telefoonnummer: 140561.

 

N.B. In de regel vervalt de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan, indien niet een zienswijze wordt ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

 

Naar boven