Bestemmingsplan ‘Sluisstraat - Dorpsstraat 68, Oostknollendam’ gewijzigd vastgesteld

Logo Wormerland

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Sluisstraat - Dorpsstraat 68, Oostknollendam’ met het IDN NL.IMRO.0880.BP2158850000-0401 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door een deel van het weiland aansluitend aan de Sluisstraat alsmede de locatie van de voormalige basisschool en kinderdagverblijf aan de Dorpsstraat 68. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van 17 woningen, waarvan 13 in het sociale segment.

Tevens heeft de raad besloten Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw) van toepassing te verklaren omdat het bestemmingsplan de ontwikkeling en verwezenlijking van meer dan elf woningen in een aaneengesloten gebied omvat.

De regels en de verbeelding is op een aantal ondergeschikte punten gewijzigd. Voor een volledige weergave van de wijzigingen verwijzen wij naar de ‘nota van zienswijzen’ die deel uit maakt van de (bijlagen bij de) toelichting van het bestemmingsplan.

Teksten in de toelichting zijn gewijzigd naar aanleiding van geactualiseerde beleidskaders,

met name op het gebied van Archeologie.

Inzage:

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan met ingang vanaf 21 maart 2018 gedurende een periode van 6 weken (tot en met 2 mei 2018) worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer.

Ook is het plan direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Kies ‘geavanceerd zoeken’. Vul bij het tabblad ‘ID’ het planIdn verder aan met: BP2158850000-0401 en kies ‘zoeken’

Beroep:

Gedurende een termijn van zes weken, welke aanvangt op de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, kunnen:

1. belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

2. belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

3. een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

beroep instellen is mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als u tegen het vaststellingsbesluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. U kunt tevens via een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn van 6 weken is ingediend dan treedt het vaststellingsbesluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven