Voorbereidingsbesluit Kerkweg 28, 28B en 28C Ter Aar

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad van de gemeente Nieuwkoop in zijn vergadering van 8 maart 2018 heeft besloten:

  • 1.

    te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de percelen Kerkweg 28, 28B en 28C in Ter Aar, welke worden weergegeven op de bij dit besluit behorende kaart.

  • 2.

    te bepalen dat het verboden is het gebruik van bij dit besluit aangewezen gronden of bouwwerken te wijzigen. 

  • 3.

    te bepalen dat door middel van een omgevingsvergunning afgeweken kan worden van het verbod tot wijziging van bestaand gebruik ten behoeve van de functie tuincentrum, waarbij onder een tuincentrum wordt verstaan: detailhandel met een al dan niet geheel overdekt verkoopvloeroppervlak waarop artikelen voor de inrichting en het onderhoud van particuliere tuinen / balkons en de daarmee rechtstreeks samenhangende artikelen worden aangeboden, met dien verstande dat maximaal 20% van de netto vloeroppervlakte mag worden aangewend voor nevenactiviteiten zoals de verkoop van woninginrichtingsartikelen, bouwmaterialen, huisdieren en daarmee samenhangende artikelen.

  • 4.

    te bepalen dat dit besluit in werking treedt op 14 maart 2018.

Inzage

Het besluit kan ingezien worden:

  • Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken of beschikt u niet over internet, neemt u dan telefonisch contact op met het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Bezwaar en beroep

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Naar boven