Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied, 2e herziening

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, 2e herziening vanaf vrijdag 16 maart 2018 ter inzage ligt ten behoeve van zienswijzen.

Plangebied

Het plangebied omvat alle agrarische bestemmingen in het plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied 2013 in de gemeente Smallingerland.

Doel van het plan

De gemeenteraad heeft in december 2016 tijdens de routekaart Duurzaamheid vastgesteld. Daarin staat de ambitie om in Smallingerland de huidige energie-infrastructuur met aardgas te transformeren naar een infrastructuur met duurzame energiebronnen als zon- en aardwarmte. Hierdoor zijn er andere inzichten ontstaan over de mogelijkheid tot het verrichten van seismologisch onderzoek binnen de gemeente. Uit de ambitie om te gaan voor meer duurzame energiebronnen is voortgevloeid dat het winnen van gas binnen de gemeente niet langer gewenst is. Het planologisch regime in het buitengebied voorziet echter nog wel in een vergunningstelsel voor gaswinning en seismologisch onderzoek. Om dit tegen te gaan heeft de gemeenteraad op 16 mei 2017 een voorbereidingsbesluit genomen voor de beide agrarische bestemmingen in het bestemmingsplan Buitengebied 2013. Het voorliggende ontwerp bestemmingsplan voorziet in het schrappen mogelijkheid tot het verlenen van een vergunning voor seismologisch onderzoek en gaswinning van het bestemmingsplan Buitengebied 2013. De bestaande planologische rechten hieromtrent worden door dit bestemmingsplan niet aangetast.

Bekijken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2017BGBO059-0301.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 16 maart 2018 tot en met donderdag 26 april 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan: de gemeenteraad van de gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512)581234.

WD/ONTW

 

 

 

Naar boven