Regeling van De Nederlandsche Bank N.V. van 9 maart 2018 houdende wijziging van de Rapportagevoorschriften betalingsbalansrapportages 2003

De Nederlandsche Bank N.V.;

Gelet op artikel 7 van de Wet financiële betrekkingen buitenland 1994 (Stb. 1994, 258);

Besluit:

ARTIKEL I

De Rapportagevoorschriften betalingsbalansrapportages 2003 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 12, eerste lid, vervalt ‘Rapporteurs die niet in staat zijn rapportages aan te leveren via deze internetapplicaties, dienen met de Bank alternatieve afspraken te maken over de wijze van aanlevering van de rapportages’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 mei 2018. Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Amsterdam, 9 maart 2018,

De Nederlandsche Bank N.V., F. Elderson, directeur.

TOELICHTING

Bij de introductie van het internet-rapportageportaal e-Line in 2003 is de mogelijkheid voor rapporteurs open gehouden om, in overleg met DNB, op alternatieve wijze te rapporteren. De reden hiervoor was het destijds innovatieve karakter van een rapportageportaal op basis van internettechnologie, waar niet alle rapporteurs reeds voor geëquipeerd waren. Dit argument heeft sindsdien aan kracht ingeboet door de voortschrijdende digitalisering. Tevens liggen de huidige standaarden op het gebied van informatiebeveiliging en authenticatie hoger dan tijdens de introductie van e-Line. De gehanteerde alternatieve wijze van rapporteren voldoet veelal niet aan deze standaarden. Tegen deze achtergrond heeft DNB besloten om de mogelijkheid om op alternatieve wijze te rapporteren, te schrappen.

De Nederlandsche Bank N.V., F. Elderson, directeur.

Naar boven