Omgevingsvergunning “Windpark Egchelse Heide”

Logo Peel en Maas

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning heeft verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’, bouwen en overige activiteiten ten behoeve van de realisatie van het Windpark Egchelse Heide in de nabijheid van de Haambergweg te Egchel, Panningen en Beringe.

Inhoud plan

De onderhavige omgevingsvergunning voorziet in het plaatsen van 5 windturbines met een totaal vermogen van ca. 20 MW. Het plangebied is gelegen in het gebied plaatselijk bekend als ‘Egchelse Heide’, het betreft een zone aan de Haambergweg. Het betreft o.a. de kadastrale percelen Gemeente Helden, sectie H, nrs. 1525, 2236, 995,321 en 292.

De vergunning voorziet in een bandbreedte voor de maatvoering van de ashoogte en de rotordiameter. De bandbreedte is voor beide maatvoeringen minimaal 110 meter en maximaal 140 meter.

De aanvraag om omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    bouw (artikel 2.1 lid 1 onder a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

  • 2.

    het uitvoeren van een werk/werkzaamheden (artikel 2.1 lid 1 onder b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

  • 3.

    planologisch strijdig gebruik (artikel 2.1 lid I onder c Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

  • 4.

    maken, hebben of veranderen van een uitweg (artikel 2.2 lid 1 onder e Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 5.1 Omgevingsverordening Provincie Limburg);

  • 5.

    kap (artikel 2.2 lid 1 sub g Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Bomenverordening gemeente Peelen Maas);

De aanvraag gaat vergezeld met een melding Activiteitenbesluit voor het oprichten, veranderen of het in werking hebben van een inrichting (artikel 2.1,lid I onder e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), ln het kader van deze melding is een afweging OBM gemaakt als bedoeld in artikel 2.1 lid 1 onder i Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De omgevingsvergunning en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1894.OMG0094-VG01.

Zienswijzen

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken hebben vanaf 28 december 2017 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op het ontwerp besluit hebben wij zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot een wijziging in het plan. Op onderdelen is wel ter verduidelijking de toelichting (incl. bijlagen) en het besluit gewijzigd.

Inzien vergunning

Het plan en de onderliggende stukken zijn raadpleegbaar via:

  • 1.

    Op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  • 2.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer: NL.IMRO.1894.OMG0094-VG01;

  • 3.

    Op papier in te zien bij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank Limburg, locatie Roermond, afdeling Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 16 maart 2018 tot en met 26 april 2018. Een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit kan ook beroep instellen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg.

Op dit besluit Is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat op dit verzoek is beslist.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met Miguel Blokland of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

 

Panningen, 15 maart 2018

Naar boven