Wijzigingsplan Aarlanderveen, vierde wijziging (Dorpsstraat 1-5 Aarlanderveen)

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 2 maart 2018 het Wijzigingsplan Aarlanderveen, vierde wijziging (Dorpsstraat 1-5) is vastgesteld.

Wat houdt het wijzigingsplan in?

Met dit plan wordt de sloop van een bestaande schuur en de nieuwbouw van een grondgebonden woning mogelijk gemaakt. De betreffende wijziging voldoet aan de wijzigingsregels uit het geldende bestemmingsplan Aarlanderveen. Ten behoeve van deze nieuwe woning worden een nieuwe brug, en op eigen terrein twee parkeerplaatsen aangelegd. Het plan is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Het wijzigingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Dorpsstraat 1-5 te Aarlanderveen, kadastraal bekend gemeente Aarlanderveen, sectie A, nummer 3635 en 3636

Wanneer en waar kunt u het ontwerpwijzigingsplan inzien?

Iedereen kan het wijzigingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.AVaarlandervn4wijz-VA01 met de bijbehorende bestanden van 15 maart 2018 tot en met 25 april 2018, gedurende zes weken, raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het wijzigingsplan ook inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit van het college beroep worden ingesteld door diegene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij het college kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 14 maart 2018

Naar boven