Besluit vaststellen hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders willen de verbouw tot woningen mogelijk maken op de locatie Damsport 1-3 te Groningen. Dit is niet zondermeer mogelijk, omdat de geluidbelasting op enkele gevels van het bouwplan hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder. Om de transitie tot woningen toch mogelijk te maken, willen burgemeester en wethouders ontheffing verlenen van deze voorkeursgrenswaarde en hogere waarden vaststellen voor de geluidbelasting vanwege het Damsterdiep. Dit kan op grond van de Wet geluidhinder artikel 83 en 110a  lid 1 en lid 5.

Ten aanzien van het ontwerp van het Besluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het Besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp van het besluit.

Het Besluit ligt vanaf  21 maart 2018 tot en met 2 mei 2018 ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen van de Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, HarmBuiterplein 1 te Groningen, op werkdagen geopend van 9.00-17.00 uur. 

Tegen dit Besluit kan beroep worden ingesteld door belanghebbende die tijdig zienswijzen over dit onderwerp naar voren hebben gebracht, en door hen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen kenbaar hebben gemaakt. Een gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,postbus 20019, 2500 EA Den Haag Een beroep leidt niet automatisch tot uitstel. Wie een beroep insteltkan voor uitstel een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdelingbestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven