Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Schuytgraaf, veegplan 2017 en vaststelling exploitatieplan Schuytgraaf 2011, 9e herziening

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in de artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2018 heeft vastgesteld

het bestemmingsplan Schuytgraaf, veegplan 2017

landelijk bekend onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0202.919-0301

en

het exploitatieplan Schuytgraaf 2011, 9e herziening.

landelijk bekend onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0202.EPP929-0301.

 

Ligging plangebied bestemmingsplan en exploitatieplan

Het plangebied van bestemmingsplan en exploitatieplan wordt gevormd door de wijk Schuytgraaf in het zuidwesten van de gemeente Arnhem.

Inhoud bestemmingsplan

De laatste jaren wordt gestaag verder gewerkt aan het ontwikkelen van de velden in Schuytgraaf. Voor Schuytgraaf geldt grotendeels het bestemmingsplan 'Schuytgraaf 2011', dit betreft een integraal bestemmingsplan voor alle velden. Nadien hebben er meerdere herzieningen plaatsgevonden teneinde de ontwikkeling van meerdere velden mogelijk te maken. Het gevolg hiervan is dat voor de wijk meerdere bestemmingsplannen gelden, voor vergelijkbare gebieden verschillende regels van toepassing zijn en op onderdelen sprake is van inconsistentie.

De wens is om het bestemmingsplan voor heel Schuytgraaf te herzien zodat er weer één eenduidig en helder juridisch-planologisch kader geldt waarin alle velden zijn meegenomen: een zogenaamd 'veegplan'. Met dit plan wordt aangesloten bij de meest actuele wet- en regelgeving en beleid, worden omissies (o.a. onjuiste verwijzingen) hersteld, achterhaalde uitgangspunten/regels verwijderd, gerealiseerde velden concreter en beherend bestemd, regels vereenvoudigd en gestandaardiseerd en enkele feitelijke situaties - welke op dit moment nog niet zijn bestemd - waar wenselijk planologisch ingepast.

Het voorliggende bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat de huidige (planologische) situatie zoveel mogelijk opnieuw wordt vastgelegd. Nieuwe (grootschalige) ontwikkelingen, waarvoor nog niet eerder een planologisch kader is opgesteld, worden in dit bestemmingsplan niet mogelijk gemaakt. Overigens betekent dit niet dat dit bestemmingsplan geen enkele nieuwe ontwikkeling meer mogelijk maakt. Kleinschalige nieuwe ontwikkelingen blijven op basis van het bestemmingsplan wel mogelijk. Het gaat bijvoorbeeld om het bieden van mogelijkheden om op ondergeschikte onderdelen af te wijken van de bouw- en gebruiksregels

 

Inhoud exploitatieplan

Aangezien de herziening van het bestemmingsplan het karakter van een eindplan heeft, moet ook het exploitatieplan worden herzien. Bij deze herziening van het bestemmingsplan hoort de negende herziening van het exploitatieplan. Het betreft hier onder meer toepassing van zogenaamde plankostenscan, de ministeriële regeling voor de raming van plankosten en aanpassing van de kosten, de opbrengsten en de boekwaarden. Daarmee is deze herziening aan te merken als structurele herziening.

Behalve de als structureel aan te merken wijzigingen van het exploitatieplan behelst deze negende herziening ook niet-structureel aan te merken herziene onderdelen. Het gaat dan om aanpassing van de berekening naar prijspeil 1-1-2017 en het verwerken van de boekwaarden. Ook is het exploitatieplan redactioneel aangepast. Dit is gedaan om diverse redenen: per eigenaar is het mogelijk de (voorlopige) exploitatiebijdrage af te leiden, er is aansluiting gezocht bij een ander, recent, exploitatieplan van de gemeente Arnhem en er is gezocht naar verbetering van de leesbaarheid.

 

Besluitvorming

Bij vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad besloten om onder meer naar aanleiding van de zienswijzen enkele wijzigingen aan te brengen in de regels en de verbeelding ten opzichte van het ontwerpplan. Voorts zijn nog enkele verbeteringen aan het plan aangebracht en omissies hersteld.

Het exploitatieplan is ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzien

Het bestemmingsplan Schuytgraaf, veegplan 2017, het exploitatieplan Schuytgraaf 2011, 9e herziening en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 13 maart 2018 tot en met 23 april 2018 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

De beide plannen zijn met ingang van 13 maart 2018 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

Bestemmingsplan

De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.919-0301 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.919-/NL.IMRO.0202.919-0301/

 

Exploitatieplan

De interactieve digitale verbeelding van het exploitatieplan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.EPP930-0301 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.EPP930-/NL.IMRO.0202.EPP930-0301/

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Arnhem, 12 maart 2018

 

 

 

Naar boven