Buitenpost – Lidl supermarkt, Christinastraat 1

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De gemeente heeft een omgevingsvergunning met een buitenplanse afwijking verleend voor de uitbreiding van de Lidl supermarkt aan de Christinastraat 1 te Buitenpost. Hierbij wordt ook het parkeerterrein van Lidl uitgebreid. Ook het plaatsen van reclame en het aanleggen van een inrit zijn onderdeel van de omgevingsvergunning.

Het gaat om een omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, uitvoeren van werkzaamheden en afwijken van het bestemmingsplan (dossiernummer 20170209).

In het kader van de uitgebreide procedure heeft de gemeenteraad op 23 november 2017 een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Ter inzage

Vanaf 15 maart tot en met 25 april 2018 liggen de omgevingsvergunning met afwijking en de verklaring van geen bedenkingen ter inzage.  

U kunt de besluiten inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen en;

- via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.OABpLidlChrstr1-VG01).

Beroep

Tot en met 25 april 2018 kan beroep worden ingesteld tegen de besluiten door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend. U kunt uw brief sturen naar de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrecht.

De omgevingsvergunning wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Rechtbank een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer D. Polet of mw. H. Planting, via het algemene nummer 14 0511

 

Buitenpost, 14 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G. Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven