Ontwerpbestemmingsplan ‘Kromstraat 75-77’

Logo Valkenswaard

( NL. IMRO .0858.BP kromstraat75 -ON 01)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 15 maart 2018 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan‘Kromstraat 75-77’ (NL.IMRO.0858.BPkromstraat75-ON01) ter inzage ligt.

Initiatiefnemers hebben het planvoornemen om de percelen aan de Kromstraat 75-77 te Valkenswaard her te ontwikkelen. Momenteel is op de percelen een tweekapper gesitueerd en heeft een deel van de grond een agrarische bestemming. De initiatiefnemers zijn voornemers om de tweekapper te slopen. Op het perceel komen vervolgens twee nieuwe vrijstaande woningen, gesitueerd aan de Kromstraat, en een aantal kleinschalige logiesaccommodaties c.q. recreatieverblijven in het achterliggende gebied. Deze ontwikkeling gaat gepaard met een ontwerp voor de kwaliteitsverbetering van het landschap.

Het ontwerpbestemmingsplan is op onderdelen aangepast t.o.v. het voorontwerpbestemmingsplan. Zo is aangegeven dat de plannen verder uitgewerkt wordt in overleg met het Waterschap, is het landschappelijk inpassingsplan aangepast, het strijdig gebruik is verduidelijkt in de regels, een aantal technische wijzigingen in de regels, in de toelichting is verwezen naar de laatste wetgeving en is de gewenste situatie in de toelichting beter omschreven. Deze wijzigingen zijn verwerkt in de verbeelding, regels en of toelichting van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u graag naar het ontwerpbestemmingsplan en het inspraakverslag.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 15 maart 2018 te zien op www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indien u niet over een computer beschikt, kunt u de plannen gedurende openstellingstijden ook inzien:

  • op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15;

  • via de computers bij de bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman aan Het Bruninckxdal 2 in Dommelen;

  • op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (15 maart 2018 tot en met 25 april 2018) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083444.

Valkenswaard, 14 maart 2018

burgemeester en wethouders van Valkenswaard,

secretaris, burgemeester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven