Vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuwe Zandweg 28’, besluit geen exploitatieplan vast te stellen en besluit tot vaststelling hogere waarden betreffende het perceel aan de Nieuwe Zandweg 28 te Linschoten gemeente Montfoort.

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van gemeente Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Montfoort heeft bij besluit van 5 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Nieuwe Zandweg 28’ vastgesteld.

Tevens heeft de gemeenteraad van Montfoort bij besluit van 5 maart 2018 besloten geen exploitatieplan vast te stellen betreffende de ontwikkeling aan de Nieuwe Zandweg 28 te Linschoten, omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Het college van Burgemeester en wethouder van gemeente Montfoort heeft op 2 november 2017 een besluit hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld voor de woningen betreffende de ontwikkeling aan de Nieuwe Zandweg 28 te Linschoten.

Omschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Nieuwe Zandweg 28’ voorziet in een planologische regeling voor het perceel aan de Nieuwe Zandweg 28 te Linschoten. Initiatiefnemer is voornemens de woonboerderij te amoveren en enkele meters naar het zuiden te herbouwen, waarbij hierin twee woningen worden gerealiseerd. Tevens worden twee garages in de hooischuur gerealiseerd, een bed & breakfast in de voormalige werktuigenberging en de varkensschuur blijft in gebruik voor hobbymatige agrarische activiteiten. Overige agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de twee nieuwe woningen, vanwege het wegverkeer op de M.A. Reinaldaweg (N204), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 2 november 2017 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan (met de daarbij horende bijlagen) en het besluit hogere waarden ligt met ingang van 14 maart tot en met 25 april 2018 voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden in het stadskantoor gemeente Montfoort. Het volledige bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie (IDN:NL.IMRO.0335.201704NwZandweg28-VG01). Ook zal deze publicatie inclusief een digitale versie van het bestemmingsplan op de gemeentelijke website geplaatst worden (www.montfoort.nl).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht kunnen met ingang van 14 maart tot en met 25 april 2018 beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Tevens kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 14 maart tot en met 25 april 2018, tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden, door degene(n) wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en primair degene(n) die zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Voorlopige voorziening

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.

Montfoort, 13 maart 2018

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MONTFOORT

Naar boven