Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Mulligen

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 25 januari 2018 het bestemmingsplan Buitengebied, Mulligen gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Mulligen voorziet in een juridische planologische basis voor zowel het voormalige recreatiepark Mulligen als voor het aangrenzende agrarische perceel Vreeweg 13. De begrenzing wordt gevormd door de Bongersweg aan de noordzijde, de Mulligenweg aan de oost- en zuidzijde en de Vreeweg aan de westzijde.

Met dit bestemmingsplan wordt de recreatieve bestemming van 38 van de 44 recreatieobjecten en de beheerderswoning gewijzigd naar een woonbestemming. Op grond van deze woonbestemming worden de voormalige recreatieobjecten en de voormalige beheerderswoning aangemerkt als reguliere woningen. In totaal houden 6 objecten een recreatieve bestemming. Met betrekking tot het perceel Vreeweg 13 worden in aanvulling op de regeling uit het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied, Vreeweg 13’ (vastgesteld op 3 oktober 2013) enkele omissies hersteld. Het bestemmingsplan uit 2013 voor de Vreeweg 13 komt dan in zijn geheel te vervallen.

Wijzigingen

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtelijke wijzigingen is het bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. In de Wijzigingennota bestemmingsplan Buitengebied, Mulligen, bijlage 7 bij de toelichting op het bestemmingsplan, zijn de alle wijzigingen aangegeven. In hoofdlijnen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • 1.

    De bestemming ‘Bos-1’ en ‘Bos-2’ zijn samengevoegd tot ‘Bos’. Dit artikel is in zijn geheel herschreven.

  • 2.

    De bestemming ‘Wonen-1’ en ‘Wonen-2’ zijn samengevoegd tot Wonen. Dit artikel is in zijn geheel herschreven.

  • 3.

    De bestemming Recreatie is grotendeels herschreven.

  • 4.

    Er is een nieuw artikel ‘Waarde-Landschap’ opgenomen ter bescherming van de landschappelijke en natuurlijke waarden.

  • 5.

    Er is een artikel ‘Toegelaten bouwwerken met afwijkende maten opgenomen’ om legaal tot stand gekomen bouwwerken die afwijken van de nieuwe bestemmingsplanregeling bij recht te bestemmen.

  • 6.

    Er is een nieuw artikel voor parkeer-, laad- en losruimte opgenomen conform onze standaardbepaling.

  • 7.

    Er is een regeling opgenomen gekoppeld aan de aanduiding "milieuzone - geurzone". Hiermee worden mogelijke belemmeringen voor het bedrijf op het perceel Vreeweg 13 op voorhand voorkomen.

  • 8.

    Een deel van de bestemming ‘Waarde-Archeologie’ is voor het perceel Vreeweg 13 komen te vervallen, omdat dit terrein in 2010 al is onderzocht en nadien is vrijgegeven.

  • 9.

    De bestemmingsvlakken ‘Wonen’ en ‘Recreatie’ zijn verkleind tot de grootte van het bouwvlak van 12 bij 12 meter.

Ter inzage

Van woensdag 14 maart 2018 tot en met woensdag 25 april 2018 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • a)

    door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • b)

    op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

  • c)

    op www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0269.BG148-VG01. Ook kunt u zoeken op het identificatienummer of PlanID NL.IMRO.0269.BG148-VG01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” gemeente Oldebroek.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden tegen het besluit worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van donderdag 26 april 2018, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 13 maart 2018.

Naar boven