Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Parallelweg 39-41 gemeente Leerdam

Logo Leerdam

 

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan Parallelweg 39-41 met bijbehorend raadsbesluit voor iedereen ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 22 februari 2018 vastgesteld. Dit besluit inclusief de bijbehorende stukken ligt met ingang van 22 maart 2018 gedurende een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur).

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plan regelt het volgende:

  • 1.

    functiewijziging van twee voormalige bedrijfswoningen naar twee burgerwoningen;

  • 2.

    de formele planologische regeling van de eerder vergunde (en onherroepelijke) bedrijfsverplaatsing van een intensieve veehouderij van de Parallelweg 39 naar nummer 41.

Het plangebied is gelegen aan de Parallelweg 39 t/m 41 in Leerdam.

 

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzingen aangebracht aan de toelichting, regels en verbeelding. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de “Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Parallelweg 39-41 in Leerdam” dat bij het raadsbesluit over het bestemmingsplan is te vinden op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken ligt met bijbehorende stukken met ingang van 22 maart 2018 tot en met 3 mei 2018 ter inzage in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u ook raadplegen op de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt gebruikmaken van onderstaand planindentificatienummer. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0545.BPPARALLELWEG3941-VS01.

 

Van 23 maart 2018 tot en met 3 mei 2018 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Deze mogelijkheid staat ook open voor belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26.

De besluiten van de gemeenteraad treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A.W.M. van den Dungen, tel. 0345-636199.

 

 

Leerdam, 21 maart 2018

Naar boven