Terinzageligging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘3e partiële herziening bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht (veegplan)’

Logo Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan ‘3e partiële herziening bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht (veegplan)’ heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied van het Beschermd Stadsgezicht van Elburg, met uitzondering van het perceel Havenstraat 5. Ten behoeve van het bestemmingsplan is geen exploitatieplan opgesteld.

Met de bestemmingsplanherziening worden enkele omissies en juridische onvolkomenheden van het geldende bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht’ gecorrigeerd en worden vooral aanpassingen van redactionele aard doorgevoerd. Tevens worden de gemeentelijke parkeerregels vastgelegd.  

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht vloeien voort uit de bij digitale raadpleging van de regels en verbeelding ervaren tekortkomingen. Voorts worden voor het perceel Van Hellenbeekstraat 2 de bouwvlakken en maatvoering nader vastgelegd.

Met ingang van woensdag 14 maart 2018 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen en het raadsbesluit c.a. gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Elburg, themabalie Vergunningen. U kunt hiervoor een afspraak maken via afspraak.elburg.nl of via de gemeentelijke website www.elburg.nl. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0525-688688.

Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via:

- de gemeentelijke website: www.elburg.nl/Bestuur/Bekendmakingen/Bestemmingsplan.

- de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.PH3BESCHSTADVEEG-VST1

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingekomen bij de gemeenteraad. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad kunnen, met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit met het bestemmingsplan c.a. ter inzage is gelegd, gedurende de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Tevens kan in die periode door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Degene die beroep in stelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 13 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Elburg

Naar boven