Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Instellen parkeerverbodszone Binnenhof te Naarden

Publicatiedatum: 14 maart 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Begin 2018 is het parkeerregime op de Binnenhof te Naarden gewijzigd van blauwe zone naar vergunninghoudersparkeren.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op de Wegenverkeerswet is de volgende doelstelling van toepassing:

- het zo veel als mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Overwegingen

Als gevolg van de genoemde wijziging van het parkeerregime wordt tegenover de parkeervakken op de rijbaan geparkeerd. Het op- en afrijden van de parkeervakken wordt hierdoor bemoeilijkt of is niet meer mogelijk. Dit is een ongewenste situatie.

Door het instellen van een parkeerverbodszone mag alleen nog in de parkeervakken worden geparkeerd, gelijk aan de oude situatie. Handhaving is weer mogelijk.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om op de Binnenhof te Naarden aan de westzijde een parkeerverbodszone in te stellen door het plaatsen van de borden E1 (ZB en ZE) zoals opgenomen in bijlage I van het RVV1990.

Tekening

Op de tekening d.d. 23-02-2018 is de locatie van de bebording aangegeven.

Bussum, 14 maart 2018

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. K. Iskender

Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven