Ontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018” Milsbeek.

Logo Gennep

In het kader van de actualisatieplicht zoals neergelegd in de Wet ruimtelijke ordening heeft de gemeente Gennep het ontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018” opgesteld. Het betreft een actualisatie van het huidige bestemmingsplan dat dateert uit 2007.

Plangebied

Het plangebied wordt door de provinciale weg N271 gescheiden van de Kern Milsbeek, die ten noorden van het plangebied ligt. Langs de zuidelijke plangrens ligt de Bloemenstraat en aan de oost- en westzijde grenst het plangebied aan het buitengebied.

Conserverend bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat de geldende bestemmingsplanregeling zo veel als mogelijk is overgenomen en waar nodig is aangepast aan de huidige wettelijke vereisten. Verder worden er geen nieuwe ontwikkelingen in het plangebied mogelijk gemaakt.

Benutten bouwtitels

Een belangrijke verandering ten opzichte van het geldende bestemmingsplan is het vervallen van onbenutte particuliere bouwtitels. Dit betekent dat particuliere bouwkavels waarop in de laatste bestemmingsplanperiode niet gebouwd is, hun bouwrechten verliezen. Bouwkavels waarvoor een omgevingsvergunning is verleend vóórdat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd, behouden hun bouwrechten. De betreffende grondeigenaren zijn hierover reeds geïnformeerd.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018” met bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 maart 2018 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage:

  • bij de Poort van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep

    • op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0907.BP17068OVBSPRVMIL-ON01

    • op www.gennep.nl > bouwen en wonen > bestemmingsplannen.

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 25 april 2018) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan.

Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018”.

Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via (0485) 494141. Het is niet mogelijk om via e-mail een zienswijze in te dienen.

Gennep, 14 maart 2018

Burgemeester en Wethouders van Gennep

Naar boven