Bestemmingsplan “Sterkselseweg ong (tussen 45 en 49) te Heeze”

Logo Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan “Sterkselseweg ong (tussen 45 en 49) te Heeze” heeft vastgesteld.

Initiatiefnemers zijn voornemens ter plaatse van de Sterkselseweg ong. (tussen 45 en 49) een vrijstaande woning op te richten. De locatie aan de Sterkselseweg ong. is op basis van het vigerende bestemmingsplan bestemd als woonbestemming zonder bouwvlak. Het is in de huidige situatie daarom niet toegestaan ter plaatse een woning op te richten. Met dit bestemmingsplan wordt een bouwvlak toegevoegd zodat de woning gebouwd kan worden.

Om deze extra wooneenheid juridisch planologisch mogelijk te maken zal een bouwmogelijkheid op de locatie Ginderover 60-64 in Heeze worden verwijderd. Aan Ginderover 60-64 zijn op basis van het bestemmingsplan 3 wooneenheden toegestaan. Aan Ginderover 60-64 zijn slechts 2 woningen aanwezig. De daadwerkelijke bouw van een derde woning is vanuit stedenbouwkundig oogpunt niet wenselijk. Onderhavige ontwikkeling ziet toe op het verplaatsen van deze bouwmogelijkheid voor de bouw van een woning aan de locatie aan de Sterkselseweg ong. te Heeze. De beoogde herontwikkeling leidt tot een ruimtelijke kwaliteitsverbetering ter plaatse van Ginderover 60-64.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 9 november 2017 tot en met 20 december 2017 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 15 maart 2018 tot en met 25 april 2018 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de gemeentelijke website.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus , EA Den Haag door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven