Bestemmingsplan met verbrede reikwijdte ‘De Kade’ (incl. besluit hogere waarden) gewijzigd vastgesteld, gemeente Maassluis

Logo Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken bekend dat:

  • Burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 59 jo. artikel 110a Wet geluidhinder op dinsdag 30 januari 2018 het ontwerpbesluit hogere waarden inzake het bestemmingsplan (mvr) ‘De Kade’ gewijzigd hebben vastgesteld;

  • De gemeenteraad op dinsdag 20 februari 2018 ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte ‘De Kade’ met planidentificatie NL.IMRO.0556.BP20228-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Bestemmingsplan met verbrede reikwijdte ‘De Kade’

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in het zuidoosten van Maassluis, tussen de spoorlijn van de Hoekse Lijn en de Nieuwe Waterweg. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Deltaweg en aan de oostzijde door de Vlaardingsedijk.

 

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 550 tot maximaal 600 woningen mogelijk en biedt het ruimte voor 125 arbeidsplaatsen (werken aan huis, lichte bedrijvigheid en voorzieningen). Het plan gaat uit van een centrale ontsluitingsweg genaamd de ‘Handelskade’ met daaraan 6 lussen aan het groen die binnen de kaders met verschillende woningtypen ingevuld kunnen worden. Aan de oostzijde van het plan is de mogelijkheid voor een hoogbouwelement. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het vastgestelde plan enkele wijzigingen, welke zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen. De wijzigingen hebben ondermeer betrekking op het maximaal toegelaten bouwvlak van de hoogbouw.

 

Besluiten hogere waarden Wet geluidhinder inzake BP (mvr) ‘De Kade’

Bij de voorbereiding van het plan is op basis van de uitgevoerde akoestische onderzoeken gebleken dat er zowel voor wat betreft het weg-en railverkeer als het industrielawaai in delen van het plangebied sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder. Ten opzicht van het ontwerpbesluit hogere waarden bevat het besluit een beperkt aantal wijzigingen. Op advies van de Omgevingsdienst heeft het college de hogere grenswaarde voor industrielawaai te verhogen van 54 dB(A) naar 55 dB(A).

 

Ter inzage  

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (inclusief Staat van Wijzigingen) en het besluit hogere waarden liggen met ingang van vrijdag 9 maart 2018 gedurende een periode van zes weken in het publiekscentrum in de hal van het stadshuis voor een ieder ter inzage.

 

Het digitale bestemmingsplan is ook te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is het vaststellingsbesluit alsmede het besluit hogere waarden als pdf-bestand te raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl

 

Beroep

Met ingang van de dag na de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, gedurende 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan belanghebbenden die bezwaar hebben tegen deze wijzigingen.

 

Maassluis, 8 maart 2018

Naar boven