Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening” (herstelbesluit)

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Rijswijk heeft bij besluit van 6 maart 2018 het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”, met identificatienummer NL.IMRO.0603.bpsionhaantjeherz2-VA02 (herstelbesluit), vastgesteld. Met dit besluit wordt uitvoering gegeven aan de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 8 november 2017 (zaaknr. 201701403/1/R6), waarin de gemeenteraad met toepassing van artikel 8:51d van de Awb is opgedragen de geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan binnen 26 weken te herstellen met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft niet te worden toegepast, zodat het herstelbesluit niet in ontwerp ter inzage hoeft te worden gelegd.

Herstelbesluit

Naar aanleiding van de tussenuitspraak is aanvullend akoestisch onderzoek gedaan naar de (cumulatieve) geluidsbelasting binnen de bestemming “Woongebied – 2”. Mede op basis daarvan is de planregeling aangepast en zijn de flexibiliteitsbepalingen voor dit gebied ingeperkt en nader geconcretiseerd. Tevens is aanvullend onderzoek gedaan naar de gevolgen van het bestemmingsplan voor het groepsrisico en is het groepsrisico verantwoord. Daarnaast zijn enkele technische wijzigingen doorgevoerd in de regels van het bestemmingsplan.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke vaststellingbesluit d.d. 13 december 2016 wordt verwezen naar de Staat van Wijzigingen.

Termijn terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van vrijdag 9 maart 2018 tot en met donderdag 19 april 2018 ter inzage bij Publieksvoorlichting in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op maandag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag tot en met woensdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.bpsionhaantjeherz2-VA02).

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang van vrijdag 9 maart 2018 tot en met donderdag 19 april 2018 tegen het herstelbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening” van 13 december 2016, hoeven dat niet opnieuw te doen.

Inwerkingtreding

Het herstelbesluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovenstaand adres. Een belanghebbende kan een dergelijk verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 11 september 2017 met nummer 201701403/2/R6 een uitspraak gedaan. Bij wijze van voorlopige voorziening is het besluit van de gemeenteraad van 13 december 2016, waarbij het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening” is vastgesteld, geschorst voor zover het betreft het plandeel met de bestemming “Wonen - Uit te werken 2”. De bovengenoemde tussenuitspraak heeft deze schorsing voor het plandeel met de bestemming “Wonen – Uit te werken 2” niet opgeheven.

Rijswijk, 8 maart 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk,

Namens deze:

drs. M.J. Bezuijen

burgemeester

drs. M. Middendorp MPC

gemeentesecretaris

Naar boven