Vooraankondiging voorbereiding nieuw bestemmingsplan, 'Snelkensstraat 16 Sevenum en Nieuwe Baan 56 Tienray' (08-03-2018)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het bestemmingsplan ‘Snelkensstraat 16 Sevenum en Nieuwe Baan 56 Tienray’ (NL.IMRO.1507.HMSNELKENSSTR16-BPC1) wordt voorbereid.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Snelkensstraat 16 Sevenum en Nieuwe Baan 56 Tienray’ ligt op de percelen kadastraal bekend gemeente Sevenum, sectie R, nummers 583 en 584 en gemeente Meerlo, sectie K, nummer 574 aan respectievelijk de Snelkensstraat 16 in Sevenum en Nieuwe Baan 56 in Tienray.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten behorende bij de varkenshouderij en de sloop van de stallen op de locatie Snelkensstraat 16 in Sevenum en het wegnemen van de bouwtitel ter plaatse van de al gesaneerde varkenshouderij op de locatie Nieuwe Baan 56 in Tienray. Doel van het bestemmingsplan voor de locatie Snelkensstraat 16 in Sevenum is dat na de beëindiging van de varkenshouderij en de sloop van de stallen de bestaande agrarische bedrijfswoning wordt omgezet naar een burgerwoning en dat er daarnaast twee nieuwe burgerwoningen worden gerealiseerd. Doel van het bestemmingsplan voor de locatie Nieuwe Baan 56 in Tienray is dat de bouwtitel wordt weggenomen zodat zich ter plaatse geen nieuw agrarisch bedrijf meer kan vestigen.

Kennisgeving

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving. Stukken met betrekking tot dit voornemen liggen niet ter inzage. Dat zal op een later moment gebeuren. Voorafgaand daaraan zal een nieuwe publicatie plaatsvinden. Deze kennisgeving wordt tevens op de gemeentelijke website bekend gemaakt. (www.horstaandemaas.nl).

Bezwaren of zienswijzen

Over dit voornemen is geen vorm van inspraak mogelijk.

Vervolgprocedure

Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode kunnen ook zienswijzen worden ingediend over het plan. Te zijner tijd zal een nieuwe publicatie plaatsvinden (Staatscourant, Hallo, gemeentelijke website). Vanaf dat moment zal het plan ook beschikbaar zijn via de gemeentelijke website (www.horstaandemaas.nl) en op (www.ruimtelijkeplannen.nl). Naar verwachting zal dit medio 2018 plaatsvinden.

Informatie

Deze informatie is ook terug te vinden via www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het team Omgeving, tel. (077)477 9 777

Horst, 8 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.C. Leppink-Schuitema, burgemeester.

drs. J. van der Noordt MMO, secretaris.

 

Naar boven