Bestemmingsplan Drieërweg 306, gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Bestemmingsplan vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 1 februari 2018 besloten heeft tot vaststelling van het bestemmingsplan Drieërweg 306.

 

Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het wijzigen van de agrarische bestemming in een woonbestemming op het perceel Drieërweg 306.

 

In de Structuurvisie functieverandering staat dat functieverandering naar wonen (vrijstaande woning) mogelijk is in het geval van hergebruik van een bestaande opstal. De opstal moet hiervoor geschikt zijn qua maat, schaal en materialisering. Hiermee wordt gedoeld op het toevoegen van een vrijstaande woning in een voormalig agrarische opstal. In dit geval gaat het alleen om het omvormen van een agrarische bedrijfswoning naar een reguliere woning. Er komt geen woning bij. Ook de bestaande opstallen blijven behouden. Deze zijn aan te merken als karakteristieke bebouwing en samen met de bedrijfswoning vormen zij een compact erf. De drie opstallen zijn rond 1950 gebouw en zijn (cultuur)historisch en architectonisch waardevol.

 

Het raadsbesluit ligt met het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 8 maart tot en met 18 april 2018, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/afspraak of bel met (0341) 56 73 21. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Drieërweg 306, met identificatienummer NL.IMRO.0233.Bpdrieerweg306-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

 

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belnaghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;

  • Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Ermelo, 7 maart 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven