Vaststelling Beheersverordening deelgebied 1 en 2 Nuenen-West

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Bekendmaking vaststelling

Het college van burgemeester en wethouders van Nuenen maakt bekend, dat de gemeenteraad op 22 februari 2018 de Beheersverordening deelgebied 1 en 2 Nuenen-West heeft vastgesteld.

Waarom een beheersverordening?

Voor de deelgebieden 1 en 2 van Nuenen-West gelden momenteel de uitwerkingsplannen Nuenen-West 'Uitbreidingsplan Nuenen-West, uitwerkingsplan 1' en Nuenen-West ‘Uitbreidingsplan Nuenen-West, uitwerkingsplan 2’. Omdat het hierbij gaat om uitwerkingsplannen van het op 24 april 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Uitbreidingsplan Nuenen-West’ worden deze plannen vanaf 24 april 2018 ook geacht 10 jaar oud te zijn. Dit betekent dat deze plannen moeten worden geactualiseerd.

Het is de bedoeling om deze gebieden mee te nemen in het bestemmingsplan Herijking Nuenen-West. Aangezien dit plan nog in procedure moet worden gebracht is vaststelling voor 24 april 2018 niet haalbaar en is ervoor gekozen om voor de tussenliggende periode een beheersverordening vast te stellen. Dit is mogelijk omdat in het plan geen nieuwe ontwikkelingen worden vastgelegd, anders dan de geldende uitwerkingsplannen en navolgende verleende vergunningen reeds toelaat. Hiermee wordt voldaan aan de verplichting om ruimtelijke plannen actueel te houden en kunnen weer leges worden geheven voor diensten die verband houden met het bestemmingsplan danwel beheersverordening.

Bezwaar/beroep

Tegen de vastgestelde beheersverordening is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt één dag na publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Wanneer en waar kunt u de beheersverordening inzien?

De beheersverordening is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BVdeelgebied1en2NW-D001

Ook ligt de beheersverordening met bijbehorende stukken vanaf 9 maart 2018 ter inzage op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor eenieder ter inzage.

Nuenen, 8 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven