Ontwerp “Paraplubestemmingsplan Parkeren 2018” (BP1153), Maasdriel

Logo Maasdriel

De gemeente Maasdriel is van plan om het gemeentelijke parkeerbeleid te verankeren in onze bestemmingsplannen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om daartoe het ontwerpbestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren 2018” op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage te leggen.

De aanleiding hiervoor is dat vanaf 1 juli 2018 de stedenbouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening komen te vervallen. Eén van de consequenties van het vervallen van de stedenbouwkundige voorschriften is dat vanaf dat moment bij het verlenen van een omgevingsvergunning niet meer op basis van de Bouwverordening getoetst kan worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Door de parkeernormen vast te leggen in onze bestemmingsplannen kunnen ook na 1 juli 2018 bij het verlenen van een omgevingsvergunning eisen worden gesteld op het gebied van parkeren.

Met het ontwerpbestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren 2018” wordt geen nieuw beleid gevormd, maar wordt het bestaande beleid op een nieuwe manier juridisch geborgd.

Het plangebied van het paraplubestemmingsplan omvat het gehele grondgebied van de Gemeente Maasdriel, met uitzondering van de provinciale inpassingsplannen, en wordt begrensd door de gemeentegrens.

Inzien

Van 8 maart 2017 tot en met 18 april ligt het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://maasdriel.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1153-/NL.IMRO.0263.BP1153-ON01

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerpplan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van “BP1153” aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar de heer R. van der Hoogt.

Naar boven