Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat 69-71 Goor" en beeldkwaliteitsplan “Deldensestraat 69-71 Goor”.

Logo Hof van Twente

Op 20 februari 2018 heeft de raad van de gemeente Hof van Twente het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldendsestraat 69-71 Goor" gewijzigd vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan “Deldensestraat 69-71 Goor” is ongewijzigd vastgesteld.

 

In het buitengebied van de gemeente Hof van Twente, aan de Deldensestraat 69-71 te Goor, is een voormalig agrarisch erf gesitueerd. Initiatiefnemer is voornemens landschap ontsierende agrarische gebouwen te slopen in het kader van de Rood voor Rood regeling. De bestaande bedrijfswoning met bijgebouw blijft behouden. Ter compensatie van de sloop van de voormalige agrarische bebouwing wordt een bouwrecht voor twee compensatie-woningen van ieder maximaal 750 m3 verkregen. Deze herziening maakt deze ontwikkeling mogelijk.

 

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend. Die heeft niet geleid tot aanpassing van het plan. Wel zijn er een aantal ambtelijke wijzigingen doorgevoerd. Het bestemmingsplan is daarom gewijzigd vastgesteld. De beoordeling van de zienswijze en de doorgevoerde wijzigingen staan beschreven in de “Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat 69-71 Goor”.

 

De vastgestelde plannen liggen van 8 maart 2018 tot en met 18 april 2018 voor een ieder ter inzage en zijn in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BGxDeldnsstr6971-/NL.IMRO.1735.BGxDeldnsstr6971-VS10.

 

Tijdens de inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend;

  • 2.

    die kunnen aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest;

  • 3.

    die het niet eens zijn met de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Hiermee wordt het bestemmingsplan geschorst.

Tegen de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

 

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist.

 

7 maart 2018.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

Drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven