Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen bouwplan Hoofdstraat 146 te Driebergen-Rijsenburg, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat met ingang van 9 maart 2018 gedurende zes weken (tot en met 19 april 2018) de omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Hoofdstraat 146 te Driebergen-Rijsenburgen de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGhoofdstraat146-VV01).

De gemeenteraad heeft voor dit bouwplan op 30 november 2017 de ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven en daarbij tevens besloten de ontwerpverklaring van geen bedenkingen te beschouwen als definitieve verklaring van geen bedenkingen indien er geen zienswijzen tegen het plan worden ingediend. Tegen het plan zijn geen zienswijzen ingediend, zodat de verklaring van geen bedenkingen definitief is.

Wat houdt deze Omgevingsv ergunning in?

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om het bestaande kantoorgebouw uit te breiden met een bouwlaag, waarin zes appartementen worden gerealiseerd. Er worden twee appartementen in het sociale segment, twee in het middeldure en twee in het dure segment gerealiseerd, conform de gemeentelijke Woonvisie. De appartementen worden alle levensloopbestendig uitgevoerd.

Hoe kunt u de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum , Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek van Driebergen-Rijsenburg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn (beroepstermijn) kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbesluit.

Beroep kan worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA in Utrecht. U kunt ook digitaal beroep instellen.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd.

Voor het instellen van beroep, de procedure en de griffierechten kunt u de volgende website raadplegen: https://loket.rechtspraak.nl/burgers.

Inwerkingtreden van de omgevingsvergunning

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven