Ontwerp omgevingsvergunning voor het aanleggen van een watergang, de Stadsbroekloop, in Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • 1.

    Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘werk en werkzaamheden uitvoeren’ en een

  • 2.

    Watervergunning (ex artikel 3.1 van de Keur 2010 van het Waterschap Hunze en Aa’s) 

    Stukken inzien

    Deze stukken liggen met ingang van 7 maart 2018, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

     

    Inhoud

    In het kader van het programma de FlorijnAs wordt het nationaal landschap Drentsche Aa (aan de oostkant van Assen) aantrekkelijk gemaakt door het herstellen van oude beeklopen (hermeanderen) en het beter op elkaar aansluiten van wandel- en fietsroutes. Dit project is bekend als Assen aan de Aa, een deelproject van de FlorijnAs. Het project heeft als doel om het gebied van het beekdal aantrekkelijk te maken tot een mooie, leefbare en levendige plek met een grote belevingswaarde voor de stad en haar bewoners. Dit project betreft het aanleggen van een watergang, genaamd de Stadsbroekloop, gelegen in de nabijheid van de toekomstige tunnel de Maten in Assen.

     

    Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

    Het besluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). Assen aan de Aa is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011een structuurvisie vastgesteld. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

     

    Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

    Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk, op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zienswijzen indienen tegen het bovengenoemde ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal een besluit worden genomen omtrent verlening van de omgevingsvergunning.

 

]

Naar boven