Gemeente Mill en Sint Hubert -ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘MILL, STRAETHOF’ ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE WET GELUIDHINDER EN ANTERIEURE OVEREENKOMST

Logo Mill en Sint Hubert

 

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Mill, Straethof’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied ligt ter plaatse van de voormalige schoollocatie op de hoek van de Pastoor Maasstraat en de Schoolstraat in Mill (5451 PA en AS). Het plan maakt de bouw mogelijk van 29 appartementen in de huursector met bijbehorende (parkeer-)voorzieningen.

Naar aanleiding van de inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op diverse punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen. De meest ingrijpende wijzigingen zijn:

  • Aan de toelichting zijn 2 bijlagen toegevoegd: een rapport indirecte hinder en een rapport externe veiligheid;

  • De verbeelding is aangepast ter plaatse van de overgang van 2 bouwlagen naar 3 bouwlagen. Daarnaast is de ruimte voor bijgebouwen vergroot ten behoeve van het plaatsen van bergingen.

Ook wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder een ontwerpbesluit voor het vaststellen van een hogere waarde voor de nieuw te bouwen woningen ter inzage wordt gelegd.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert - overeenkomstig artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening - bekend, dat ten behoeve van dit ontwerpbestemmingsplan een verkoop- en anterieure overeenkomst is aangegaan. De zakelijke beschrijving van de inhoud daarvan wordt ter inzage gelegd. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de woningbouwontwikkeling en de daarmee samenhangede rechten en plichten en de verkoop van gronden.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Mill, Straethof’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

Omdat de potentiële effecten van het plan, in relatie tot de kenmerken en de plaats van het plan, dusdanig beperkt van aard en omvang zijn dat dit geen significant nadelige milieugevolgen tot gevolg heeft, wordt geen m.e.r.-procedure doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 7 maart 2018 tot en met dinsdag 17 april 2018. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.0815.BPLmillstraethof-ON01.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert en op het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert, beide postbus 7, 5360 AA GRAVE. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Heeft u vragen over de ontwerpbesluiten of de procedure dan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Hozee, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485 -460 300.

Tegen de gesloten (anterieure) overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen rechtsmiddelen, zoals zienswijzen, bezwaar of beroep, worden aangewend.

Cuijk, 6 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

Naar boven