Gemeente Cuijk - Publicatie coördinatieregeling ‘Blauwe Steen ong. Beers en ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Blauwe steen Beers’

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de ontwerpbesluiten voor het project ‘Blauwe Steen ong. te Beers ter inzage worden gelegd.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Blauwe Steen ong. te Beers’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

Het plangebied ligt aan de Blauwe Steen ten zuidoosten van de kern Beers in de gemeente Cuijk 5437 AH). Kadastraal bekend sectie Q, nummer 1666, 1749, 1829 en 1830. Het plan maakt het bouwen mogelijk van twee ruimte-voor-ruimte woningen op de percelen kadastraal bekend sectie Q nummer 1829 en 1830.

De gemeenteraad heeft op 26 februari 2018 besloten voor het project “Blauwe Steen ong. Beers” de coördinatieregeling, ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening, van toepassing te verklaren. De coördinatieregeling maakt het mogelijk de terinzagelegging van de ontwerpbesluiten gecoördineerd te laten plaats vinden, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het betreft de volgende ontwerpbesluiten:

• ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Blauwe Steen ong. Beers’

• ontwerpbeschikkingen aanvraag omgevingsvergunningen:

  • -

    met kenmerk OB-c9754 ingekomen d.d. 19-02-2018;

  • -

    met kenmerk OB-c9755 ingekomen d.d. 20-02-2018;

• ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Blauwe Steen Beers’.

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 7 maart 2018 tot en met dinsdag 17 april 2018. De uitgeprinte exemplaren kunnen worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer

NL.IMRO.1684.18BPBlauwesteenong-VO01.

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevings-vergunningen voor het bouwen en op het ontwerp beeldkwaliteitsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijze worden ingediend bij de gemeenteraad met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en bij burgemeester en wethouder van de gemeente Cuijk met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen en het ontwerp beeldkwaliteitsplan. Voor beiden is het postadres Postbus 7, 5360 AA Grave.

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Op deze procedure is de coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor alle besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van dit plan, gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (uov) van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Erna Daanen, afdeling ruimtelijke ontwikkeling. Telefonisch bereikbaar 0486-477277.

Cuijk, 6 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven