Ontwerpwijzigingsplan NNB-De Paal, Eersel

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpwijzigingsplan NNB-De Paal, Eersel met ingang van 8 maart 2018 tot 19 april 2018 ter inzage ligt in het gemeentehuis. Het ontwerp met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.WPBnnbdepaal0058-ONTW.

Waar gaat het wijzigingsplan over?

Het plan is de toepassing van een wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan Buitengebied. Het ontwerp voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de wijziging van de bestemming ‘Agrarisch met waarden’ in de bestemming ‘Bos’.

De wijziging houdt verband met de aanleg van een golfbaan bij Camping de Paal, wat grotendeels plaatsvindt in de gemeente Bergeijk. Voor de inrichting van de gronden van de golfbaan is een (natuur)compensatie verplicht gesteld. Voor het gedeelte van de compensatiegronden gelegen in de gemeente Eersel, wordt middels dit wijzigingsplan ‘NNB-De Paal, Eersel’ een afzonderlijke wijzigingsprocedure doorlopen.

Voornemen tot verzoek om aanpassing begrenzing Natuur Netwerk Brabant

Burgemeester en wethouders van Eersel maken tevens bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 5.4 van de “Verordening ruimte” van de Provincie Noord-Brabant, het voornemen hebben om Gedeputeerde Staten te verzoeken om aanpassing van de grens van het Natuur Netwerk Brabant (NNB) overeenkomstig de nieuwe begrenzing tussen de bestemming ‘Agrarisch met waarden’ en de bestemming ‘Bos’ als gevolg van de onderhavige planwijziging.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een belanghebbende schriftelijk (niet per e-mail) een zienswijze op het ontwerp kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 12, 5520 AA Eersel. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken, u moet dan -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met Ciska Looijmans van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Tegen het voornemen van burgemeester en wethouders om een verzoek te doen tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant, kan op gelijke wijze door een belanghebbende een zienswijze kenbaar worden gemaakt.

Naar boven