Bestemmingsplan Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid en Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij vastgesteld

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 december 2017 heeft vastgesteld:

  • het bestemmingsplan Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0479.3805BP-0201, met bijbehorende stukken, en

  • de Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerp enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn opgesomd en toegelicht in bijlage 3 van de toelichting van het plan. Deze partiële herziening voorziet in een aantal, veelal ondergeschikte, aanpassingen van het bestemmingsplan Bedrijven Zuid. De aanpassingen hebben met name betrekking op bouwregels, die de uitgifte van kavels op het bedrijventerrein HoogTij belemmeren.

De Leidraad voor de ontwikkeling van HoogTij vormt als welstandsparagraaf een aanvulling op de Welstandsnota Zaanstad 2013. Met deze leidraad kan bij de ontwikkeling van het gebied worden gestuurd op de stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit. De nieuwe leidraad vervangt de Bebouwingsleidraad Bedrijvenpark HoogTij uit 2007 en is minder gedetailleerd en stringent en meer flexibel, zonder dat de dragers/hoofdopzet van het gebied wordt losgelaten.

De basisuitgangspunten voor de ontwikkeling van HoogTij worden niet gewijzigd.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 11 januari 2018 tot en met woensdag 22 februari 2018 ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl  (geldt alleen voor het bestemmingsplan);

Het bestemmingsplan, inclusief bijbehorende stukken en de leidraad liggen in genoemde periode ook op de volgende wijzen ter inzage:

  • Als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’ of ‘welstandsparagraaf’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Tegen de vaststelling van de Leidraad is geen beroep mogelijk.

Zaandam, 10 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven