Hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de realisering 20 grondgebonden zorgwoningen aan de Sint Gregoriuslaan (voormalige locatie van de Tarcisiusschool)  

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 83 van de Wet geluidhinder voornemens zijn om hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van de bouw van 20 grondgebonden zorgwoningen aan de Sint Gregoriuslaan (voormalige locatie Tarcisiusschool).

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de hoogst optredende geluidbelasting op de gevels van de zorgwoningen vanwege het wegverkeer op de Sint Gregoriuslaan en Kochstraat maximaal 51 dB resp. 59 dB bedraagt en dat daarmee de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden.

Maatregelen om het geluid te reduceren zijn onvoldoende doeltreffend of stuiten op bezwaren van financiële, verkeerskundige en/of stedenbouwkundige aard;

Het ontwerp-besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 maart 2018  gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Deze stukken kunnen gedurende de openingstijden worden ingezien bij de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Separaat is een publicatie gedaan omtrent het ontwerp-besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning. Deze stukken liggen gelijktijdig met onderhavige procedure ter inzage en treft u aan op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.0899.OvTarcisius-OW01.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn (vanaf 8 maart 2018 t/m 18 april 2018) kunnen belanghebbenden ten aanzien van het ontwerp-besluit een zienswijze indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden contact opnemen met ons Klant Contact Centrum. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

 

Brunssum, 7 maart 2018

Naar boven