Vaststelling Bestemmingsplan ‘Woelse Waard’

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 14 december 2017 het bestemmingsplan ‘Woelse Waard’ met het identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2016174-4001 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 10 januari 2018 tot en met dinsdag 20 februari 2018 voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan

Het plangebied (postcode 4207) van dit bestemmingsplan omvat het “water” van de Woelse Waard.

Aanleiding bestemmingsplan:

Op 17 december 2015 heeft de gemeenteraad bij de kaderstelling inzake het bestemmingsplan voor de Vluchthaven onder andere besloten, dat ter bevestiging van het feit dat in de Woelse Waard geen overnachtingsplaatsen komen, het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde in de Woelse Waard planologisch onmogelijk moet worden gemaakt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website

www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld > Bestemmingsplan ‘Woelse Waard’ staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het bestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Van der Werff van de afdeling Welzijn Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl.

Gorinchem, 9 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

Namens deze:

P.P. van der Werff

Naar boven