Kennisgeving Voornemen voorbereiding bestemmingsplan Slotervaart 2019, Stadsdeel Nieuw-West, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend:

 

Het gemeentebestuur van Amsterdam is voornemens om een actualisering van het huidige bestemmingsplan ‘Slotervaart 2007’ voor te bereiden onder de naam bestemmingsplan ‘Slotervaart 2019’. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Slotermeer 2019’ wordt begrensd door:

 

  • Noordzijde: de Robert Fruinlaan;

  • Oostzijde: de spoorsingel Jacob Geelbuurt en Johan Huizingalaan;

  • Zuidzijde: het hart van de Slotervaart;

  • Westzijde: het hart van de Slotervaart (gedeeltelijk) en het Christoffel Plantijnpad.

 

In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is bepaald dat een bestemmingsplan niet ouder mag zijn dan tien jaar. Het huidige bestemmingsplan Slotervaart dateert van 2009. Het is dan ook noodzakelijk om nu een nieuw bestemmingsplan in procedure te brengen dat voorziet in een actuele planologische en juridische regeling voor het plangebied. Dit nieuwe bestemmingsplan zal vooral conserverend van aard zijn. Dat wil zeggen dat het plan in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten vastlegt. Op 24 januari 2018 is de ‘Startnotitie bestemmingsplan Slotervaart 2019’ vastgesteld door het algemeen bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West. In de startnotitie zijn de aanleiding voor het bestemmingsplan, het plangebied, de inhoudelijke uitgangspunten voor het plan, inspraak en procedure beschreven.

 

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt gemeld dat er geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, er op dit moment geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd en er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Later in de bestemmingsplanprocedure zijn er wel mogelijkheden voor participatie en zienswijzen. Wanneer het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt de kennisgeving van de ter inzage legging in ieder geval gepubliceerd op www.amsterdam.nl. In het geval van vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team Nieuw-West, mevr. D. Mereboer via telefoonnummer 14 020 of via e-mail: d.mereboer@amsterdam.nl.

 

Amsterdam, 8 maart 2018

 

Dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West

 

A. Baâdoud,

voorzitter

 

E.J.M. Plasmeijer

stadsdeelsecretaris

 

Naar boven