Gecoördineerd vastgesteld bestemmingsplan, omgevingsvergunning Knipsteeg 13-15 en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van woensdag 10 januari 2018 tot en met dinsdag 20 februari 2018 voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1.

    Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Knipsteeg 13-15’, met het identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2016165-4001 alsmede het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan (Gemeenteraad).

  • 2.

    Het beslut tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwplan Knipsteeg 13-15, activiteit bouwen en activiteit slopen beschermd stadsgezicht (college van B&W).

Plangebied

Het plangebied (postcode 4201 GK) van dit bestemmingsplan ligt op de hoek van de Struisvogelstraat en de Knipsteeg in de Binnenstad van Gorinchem (de locatie van het voormalige café ’t Huys van Breughel).

Doel

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn opgesteld om op de locatie van het voormalige café ’t Huys van Breughel een woningbouwplan te ontwikkelen. Daarmee vervalt de bestemming horeca en wordt het horecagebouw met bovenwoning omgebouwd tot 16 huurappartementen. In het bestaande hoofdgebouw (hoek Struisvogelstraat – Knipsteeg) komen zeven appartementen en in de nieuwbouw aan de Knipsteeg negen appartementen.

Coördinatie

Op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling is de procedure van het bestemmingsplan gecoördineerd met de procedure omgevingsvergunning.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan zijn digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website

www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld > Bestemmingsplan ‘Knipsteeg 13-15’ staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en de omgevingsvergunning kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad en/of tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders  kenbaar hebben gemaakt;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraaden/of tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

 

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

 

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Van der Werff van de afdeling Welzijn,  Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl.

 

Gorinchem, 9 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

Namens deze:

P.P. van der Werff

Naar boven