Vooraankondiging en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rijswijk”

Logo Rijswijk

Vooraankondiging bestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rijswijk”

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het hele grondgebied van de gemeente Rijswijk. Aanleiding is een formele wijziging van wetgeving op rijksniveau. Uiterlijk 1 juli 2018 dient de Nota parkeernormen juridisch te worden verankerd in alle bestemmingsplannen in plaats van via de stedenbouwkundige bepalingen in de Bouwverordening.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rijswijk”

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het hele grondgebied van Rijswijk een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 2 maart 2018 tot en met donderdag 12 april 2018 voor een ieder ter inzage.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

Uiterlijk 1 juli 2018 dient de Nota parkeernormen juridisch te worden verankerd in alle bestemmingsplannen in plaats van via de stedenbouwkundige bepalingen in de Bouwverordening. Dit betreft dus een formele wijziging van wetgeving op rijksniveau. De afgelopen jaren is dit bij nieuwe bestemmingsplannen verwerkt. Om te voorkomen dat er een vacuüm ontstaat bij oudere plannen voorziet deze parapluherziening in een standaardregel die zorgt dat de nota Parkeernormen van toepassing blijft voor de hele gemeente. Het betreft geen inhoudelijke beleidswijziging.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rijswijk” en het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 2 maart 2018 tot en met donderdag 12 april 2018 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via http://www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen. De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.BPparapluherzparke-ON01.

 

Rijswijk, 1 maart  2018

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC

Naar boven