Vaststelling herstelbesluitbestemmingsplan Kapelkesstraat 70-70a Eijsden

Logo Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 20 februari 2018 het bestemmingplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.BPBUI1028-VG02) opnieuw gewijzigd als herstelbesluitbestemmingsplan heeft vastgesteld (herstelbesluit ex artikel 6.19 Algemene wet bestuursrecht).

Het herstelbesluitbestemmingsplan heeft betrekking op het ontwikkelen van vier woningen gelegen aan de Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden. Het plangebied is gelegen in een uitloper van de lintbebouwing van de kern Eijsden. Dit plan voorziet in de sloop van de voormalige agrarische bedrijfslocatie aan de Kapelkeestraat 70-70a te Eijsden en het terugbouwen van vier woningen ter plaatse.

Tussenuitspraak – Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 2 augustus 2017 een tussen uitspraak gedaan met nummer 201602007/1/R1. Zij heeft via deze tussenuitspraak de zogenaamde ‘bestuurlijke lus, toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit van 2 februari 2016 inzake de vaststelling van het bestemmingsplan te herstellen, met inachtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft niet te worden toegepast, zodat het gewijzigde bestemmingsplan niet in ontwerp ter inzage hoeft te worden gelegd.

Wijzigingen

Het herstelbesluitbestemmingplan is met inachtneming van de tussen uitspraak van de Raad van State van 2 augustus 2017 als volgt aangepast:

 

-Verbeelding:

De bestemming ‘Groen’ is verruimd om de flanken van de landschappelijke inpassing planologisch mogelijk te maken.

 

-Regels:

Aan artikel 5.5.3 is het aangepaste landschapsplan toegevoegd.

Artikel 5.5.4 is toegevoegd en betreft een voorwaardelijke verplichting voor de realisatietermijn van de beoogde woningbouw.

Deze voorwaardelijke verplichting vervangt de wijzigingsbevoegdheid van artikel 5.7. Artikel 5.7 is geschrapt.

Als bijlage bij de regels is het aangepaste landschapsplan Kapelkesstraat 70-70a Eijsden inclusief aangepaste driftwerende voorziening, gedateerd 9 oktober 2017, opgenomen.

 

-Toelichting:

De toelichting heeft een aangepaste inleiding en een aangepaste paragraaf 5.3.2 (spuitzones), waarin wordt ingegaan op de driftreducerende maatregelen en het locatiespecifieke onderzoek van SPA Ingenieurs. Dit heeft ook geleid tot twee extra bijlagen: het locatiespecifieke onderzoek dat tijdens de beroepsprocedure is uitgevoerd (bijlage 9) en het locatiespecifieke onderzoek dat naar aanleiding van de aanpassingen als gevolg van de bestuurlijke lus (bijlage 10). Omdat dit laatste onderzoek gebruik maakt van het PRI rapport ‘Driftblootstelling van omstanders en omwonenden door boomgaard bespuitingen’ van mei 2015, is deze versie in bijlage 8 opgenomen in plaats van de versie van maart 2015. Naar aanleiding van het aangepaste landschapsplan zijn de waterparagraaf en de toelichting op het landschapsplan aangepast. Tevens is de toelichting aangepast aan beleids- en wetswijzigingen welke na vaststelling (2 februari 2016) hebben plaatsgevonden.

Inzage

Het vastgestelde herstelbesluitbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 8 maart tot en met woensdag 18 april 2018 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het vastgestelde herstelbesluit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer 14043 of 043 458 8488. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPBUI1028-VG02.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van terinzagelegging tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Het eerder ingestelde beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen het besluit van de raad van 2 februari 2016 inzake de vaststelling van het bestemmingsplan heeft op grond van artikel 6.19 van de Algemene wet bestuursrecht van rechtswege mede betrekking op het herstelbesluit zoals dat op 20 februari 2018 is genomen. De indiener van dat beroep hoeft dus niet opnieuw beroep in te stellen tegen de ongewijzigde plan onderdelen van het herstelbesluit van 20 februari 2018.

Inwerkingtreding

Het herstelbesluitbestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn - naast het indienden van een beroep -een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het herstelbesluit niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Eijsden-Margraten, 7 maart 2018

Naar boven