Ontwerpbestemmingsplan ‘Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy’, Weert

Logo Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 1 maart 2018 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 11 april 2018, bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy’ met bijbehorende toelichting en het ontwerp vaststellingsbesluit. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van het bestemmingsplan ‘Altweerterheide, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy’, een gedeelte van het bestemmingsplan 'Laar-Hushoven 2010' en een aantal kleinere bestemmingsplannen. Het in de Structuurvisie Weert 2025 vastgelegde beleid wordt verwerkt in dit bestemmingsplan. Het betreft onder andere het afstemmen van de planvoorraad voor woningen op de behoefte.

Voor dit bestemmingsplan betekent dit dat onbenutte indirecte bouwmogelijkheden voor woningen (binnenplanse afwijkingen en wijzigingsbevoegdheden) grotendeels komen te vervallen. Voor de percelen waarvoor zienswijzen zijn ingediend op het voorontwerpbestemmingsplan wordt de binnenplanse afwijkingsmogelijkheid hersteld met de restrictie dat binnen een jaar na de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een ontvankelijke aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning moet zijn ingediend. Dit geldt niet voor de wijzigingsbevoegdheden, die zijn in het voorontwerpbestemmingsplan definitief komen te vervallen.

Verder is op een aantal plaatsen, waar detailhandel, horeca, kantoor of dienstverlening is toegestaan, maar waar deze functies niet meer aanwezig zijn, de aanduiding van de verbeelding verwijderd.

 

Afbakening plangebied

Het plangebied omvat de 5 kernen van Weert, te weten Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy. 

 

Raadplegen, indienen zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan met het ontwerp raadsbesluit en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via: www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPAltLaaStrSwaTun-ON01.

 

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (1 maart 2018 tot en met 11 april 2018) kunnen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 236. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerpbestemmingsplan zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy’ kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

 

Weert, 28 februari 2018

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

G. Brinkman A.A.M.M Heijmans

gemeentesecretaris burgemeester

 

Naar boven