Bestemmingsplan Eijzengapaed 4 De Veenhoop

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het bestemmingsplan Eijzengapaed 4 De Veenhoop op 20 februari 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Doel van het plan

De gemeente is eigenaar van het gebouw aan Eijzengapaed 4 De Veenhoop. Het schoolgebouw is zijn functie verloren.

Het bestaande perceel Eijzengapaed 4 wordt gesplitst in twee kavels. Het voormalige schoolplein blijft in eigendom van de gemeente en de speeltoestellen blijven openbaar toegankelijk.

De school wordt verkocht en verbouwd tot woning, waarbij recreatieve overnachtingsmogelijkheden voor tien gasten mogelijk worden. Ook zakelijk gebruik, zoals workshops of vergaderingen, wordt toegestaan.

 

Om deze wijziging mogelijk te maken is dit bestemmingsplan vastgesteld. De bestemming is gewijzigd van 'Maatschappelijk' naar 'Wonen-1' (Vrijstaande woning). Het schoolgebouw heeft de aanduiding 'Specifieke vorm van wonen – recreatieve overnachtingsmogelijkheid'.

Bekijken

Het bestemmingsplan ligt ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090. BP2017DPW009-0401.

Reageren

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen de beroepstermijn van vrijdag 2 maart tot en met donderdag 12 april 2018 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt alleen beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te brengen.

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

Naar boven