Uitgangspuntennotitie bestemmingsplan horeca en terrassen Heemstede ter inzage

Logo Heemstede

Burgemeester en wethouders delen hierbij mede dat de uitgangspuntennotitie voor het opstellen van het bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede met ingang van 1 maart 2018 voor zes weken ter inzage liggen bij de publieksbalie van het raadhuis aan het Raadhuisplein 1 te Heemstede.

Waarvoor is de uitgangspuntennotitie bedoeld?

Op basis van de APV is er geen vergunning nodig om een terras te exploiteren als het terras aan de voorwaarden van de APV voldoet. Momenteel moet een ondernemer nog wel vaak een omgevingsvergunning aanvragen omdat terrassen niet in het bestemmingsplan zijn toegestaan. Door terrassen in een bestemmingsplan toe te staan hoeft dat straks ook niet meer. De gemeenteraad wil daarom een nieuw bestemmingsplan opstellen waarbij op het grondgebied van Heemstede de terrassen bij horeca en winkels met ondersteunende horeca op een goede en eenduidige wijze zijn opgenomen.

In de uitgangspuntennotitie is ook het toekomstige planologische beleid opgenomen voor horeca en terrassen in Heemstede, zoals het maximum horecavestigingen op de Binnenweg/Raadhuisstraat en de locatie van de terrassen in winkelgebieden. Dit beleid komt voort uit de vastgestelde visie winkelcentra Heemstede en het uitvoeringsprogramma voor de maatregelen uit die visie. Dit uitvoeringsprogramma is door de raad op 25 april 2017 vastgesteld.

Inspraak mogelijk

De uitgangspuntennotitie ligt voor zes weken ter inzage. De stukken publiceren wij ook op onze website op de pagina van het project. In deze periode kunt u de uitgangspuntennotitie inzien en als u wenst kunt u op het plan of de plannen reageren. Uw reactie kunt u schriftelijk indienen. Ook kunt u een e-mail richten aan gemeente@heemstede.nl.

Start procedure bestemmingsplan

Deze bekendmaking geeft ook de start aan van de procedure voor het bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de heer R. Visser via telefoonnummer 023­‑54 85 758.

 

Naar boven