Beleidsregel van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat van 26 februari 2018, nr. WJZ/18026734, houdende wijzing van de Beleidsregel tegemoetkoming schade toeristische sector Saba en Sint Eustatius

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 2 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Ingeval er geen sprake is van een aangifte van opbrengstbelasting is het derde lid, onderdeel d, niet van toepassing en wordt een kopie van de jaarrekening, winst- en verliesrekening of vergelijkbaar document overgelegd waaruit de omzet van de jaren 2014, 2015 en 2016 duidelijk blijkt.

ARTIKEL II

Het tweede lid van artikel 7 komt te luiden:

  • 2. De validatie van de omzetcijfers over de jaren 2014, 2015 en 2016 wordt gedaan aan de hand van de aangifte voor de opbrengstbelasting of, indien artikel 2, vijfde lid, van toepassing is, aan de hand van de jaarrekening, winst- en verliesrekening of vergelijkbaar document waaruit de omzet duidelijk blijkt.

ARTIKEL III

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 31 januari 2018.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 26 februari 2018

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, M.C.G. Keijzer

TOELICHTING

De wijziging van deze beleidsregel dient ertoe de mogelijkheden waarmee de omzetcijfers gevalideerd kunnen worden uit te breiden. Gebleken is dat de meeste ondernemingen op Saba en Sint Eustatius niet onder de opbrengstbelasting vallen. Het is daarom noodzakelijk om de mogelijkheden waarmee de omzetgegevens gevalideerd worden uit te breiden. Hiertoe worden de artikelen 2 en 7 aangepast. Ondernemingen die niet opbrengstbelastingplichtig zijn dienen een kopie van de jaarrekening, een kopie van de winst- en verliesrekening of een vergelijkbaar document te verstrekken waaruit de omzetcijfers van de jaren 2014, 2015 en 2016 duidelijk blijken. Deze wijziging werkt terug tot en met 31 januari 2018.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, M.C.G. Keijzer

Naar boven